Põllumajandus-minister: probleemide ulatus Vireenis oli üllatav

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et loomsete jäätmete käitlemise tehase erikontrollist välja tulnud probleemid üllatasid teha, kuid ta usub, et hädad ettevõttega on nüüdseks ühele poole saanud.

«Tänaseks on uus tegevjuht ametis ja mina usun, et olukord stabiliseerub,» ütles Seeder. «Majandusnäitajatega on kõik korras, sellel alusel pole probleeme. Lihtsalt nõukogu usalduskrediit tegevjuhi suhtes sai otsa ning leiti, et on vaja uut juhti. Mina ministrina toetan igati otsust juht välja vahetada.»

Kas korralagedus, mille erikontroll ettevõttes tuvastas, oli üllatav? «Oli küll üllatav, mis sealt välja tuli,» ütles Seeder. «Eks me kahtlustasime erikontrolli algatades, et seal on probleeme ja jutud ka käisid, kuid ikkagi oli üllatav, mis selgus. Lohakas juhtimine.»

Ivo Väär juhtis rahvasuus raipetehaseks kutsutud ettevõtet tegevjuhina umbes aastajagu, mis tähendab, et krediitkaarti hakkas ta usinalt enda tarbeks pruukima varsti pärast juhiks saamist. Oli ka süüdistusi, et tegevjuht ei näita nädalate viisi töökohas nägu, samuti on ajakirjanduses viidatud võimalikele alkoholiprobleemidele. «Sellised signaalid tulid üsna kohe ning tegelikult suudeti ka kiiresti probleemidele jälile saada,» ütles Seeder. «Need teod (krediitkaardi kuritarvitused - toim) ei jää avalikus sektoris märkamata. Hea kogu selle halva loo juures on see, et ta on tunnistanud oma vigu ja põhjendamatult kulutatud rahast osa tagasi maksnud.»

Ministri sõnul ei olnud kerge leida ettevõttele uut juhti, konkurss kestis 3-4 kuud ja sel ajal oli Ivo Väär ka ametis, sest juhita ei saanud ju ettevõtet jätta. Mis Väärist edasi saab – maandub ta mõnes mugavas päiksepoolses kabinetis nõunikukohal? «Minul ministrina küll ei ole tema suhtes sellist usaldust, et teda ministeeriumisse tööle võtta,» ütles Seeder.

Loomsete jäätmete käitlemise tehas Vireen on riigile kuuluv ettevõte, mis kuulub põllumajandusministeeriumi haldusalasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles