New Yorgis muudetakse telefoniautomaadid internetiühendusega infopunktideks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart Screeni infokiosk New Yorgis
Smart Screeni infokiosk New Yorgis Foto: cisco

New Yorgi linn koostöös Cisco Systemsi ja City 24/7-ga muudab vaevuhingitsevad telefonikioskid puutetundlike ekraanide ning internetiühendusega infopunktideks.

Ideed tutvustati juba selle aasta aprillis ning sellele on järgnenud mõnekuuline katsetusperiood, nüüd aga on Smart Screeni nime kandvad infokioskid ametlikult kasutusel, kirjutab CNET.

«Me plaanime lähinädalatel avada Union Square'i ümbritseval alal kümme Smart Screeni ning seejärel veel mõned,» ütles City 24/7 tegevjuht Tom Touchet NBC Newsile.

Esialgse plaani kohaselt püstitatakse järgmise aasta alguseks üle viie erineva New Yorgi linnajao kokku 250 uut tüüpi kioskit. Kui projekt osutub edukaks, võib juhtuda, et välja vahetatakse kõik suurlinna tänavatel paiknevat 12 800 telefoniautomaati. 

Uued infokioskid on varustatud 32 tollise diagonaaliga puutetundliku ekraaniga ning kiire internetiühendusega. Nende abil on võimalik mitmes erinevas keeles saada informatsiooni kohalike vaatamisväärsuste, restoranide, poodide ja liiklusteadete kohta. Samuti saab ühendust linna info-, kaebuste-, ja ohutusliiniga. Käivet loodetakse tekitada kohalike reklaamiostjate abil.

Tegu ei ole ainukese samalaadse initsiatiiviga, juunis algas New Yorgis teine sarnane pilootprogramm, mille käigus on juba kümmekond telefonikioskit muudetud tasuta WiFi-punktideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles