Protestitraktor jõuab homme Brüsselisse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12. novembril kell 12 alustas Tallinnast Vabaduse väljakult vana ja väsinud MTZ-80 teekonda läbi Eesti, Läti ja Leedu linnade Brüsselisse.
12. novembril kell 12 alustas Tallinnast Vabaduse väljakult vana ja väsinud MTZ-80 teekonda läbi Eesti, Läti ja Leedu linnade Brüsselisse. Foto: Mihkel Maripuu

Poolteist nädalat teel olnud «Balti ÜPP traktor» jõuab neljapäeval Brüsselisse, kus toimub kell 13 meeleavaldus.

Kuigi traktorit tuli teel mitu korda remontida, pidas see vastu ning on meeleavaldusel õigel ajal kohal.

Traktor alustas sõitu 12. novembril Tallinnast. Peatused koos oma nõudmisi selgitavate üritustega toimusid Eesti, Läti ja Leedu linnades.

«ELi nõukogu hoone juures toimuval meeleavaldusel avaldame veelkord protesti ebavõrsete toetustasemete vastu ja loodame arusaamist, sest Balti riikide põllumehed ei taha olla veel järgmised seitse aastat need, kellele ülejäänud EL põllumehed ülevalt alla vaatavad,» lausus Eesti põllumeeste keskliidu asepresident Jaan Sõrra. «Loodame, et meie protest jõuab ka samal ajal toimuva ülemkogust osavõtjate kõrvadesse.»

«Balti riikidest osaleb sadakond põllumeest, oleme palunud meid toetama ka Eesti kogukonna Brüsselis,» teatas põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus. «Anname Dacian Ciolose kabinetile üle põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri poolt lähetatud raamatu Eesti loodusest, mis peaks ka võhikule selgeks tegema, et kavandatav nn rohestamine, kus osa põllumaast tuleb sööti jätta, ei ole Eestis asjakohane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles