Soros ostab kulda

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: SCANPIX

Kulla hind on kerkimas 12. järjestikkust aastat ning suurspekulandid George Soros ja John Paulson on suurendamas oma kullapositsioone.

Miljardärist filantroop George Soros, kes surus 1992. aastal põlvili Suurbritannia keskpanga sundides teda naelsterlingi devalveerima on suurendanud börsil kaubeldavate kullafondi osakute ehk nn kullaaktsiate positsiooni 1,32 miljoni aktsiani, mille väärtus on 221,7 miljonit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Alates 2010. aasta jaanuarist, mil Soros ütles, et kulla hind on mullis, on kollane väärismetall kallinenud 60 protsenti.

John Paulson sai kuulsaks panustades USA kinnisvarabuumi vastu ning teenis sellega 2007. aastal kõigi aegade suurima kasumi, 3,7 miljardit dollarit. Tema riskifond suurendas börsil kaubeldava fondi SPDR Gold Trust positsioone 21,8 miljoni osakuni. See vastab 66 tonnile väärismetallile, mis on rohkem kui näiteks Brasiilia keskpanga kullavarud.

Kulla hind on sel aastal kerkinud 11 protsenti ning on tõusmas 12. aastat järjest, mis on väärismetalli pikim tõusutsükkel vähemalt aastast 1920.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles