Konkurentsiamet: võrgutasu hinnaerinevus on 10-20 protsenti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Peeter Langovits

Elektrituru avanemise tõttu suureneb veidi ka võrgutasu ning selle hinnaerinevused on 10-20 protsenti, mitte rohkem, kinnitas konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.

«Võrgutasu on selline kurb asi, et ta on nagu orjaajal sunnismaisus - et kui me elektri osas saame endale tõesti nii-öelda mõisat valida või müüjat valida, siis võrgu külge me oleme aheldatud. Ja Eestis on 36 võrguettevõtet ja kui me oleme vastava võrguettevõtte klient, siis me peame ka sealt ostma,» vahendavad ERR Uudised Otsa intervjuud ETV saatele «Terevisioon».

Otsa sõnul ei erine võrguteenuste hinnad väga palju, kuid need sõltuvad sellest, kas võrk on maal või linnas.
«Eesti Energia võrgu häda on see, et ta katab meie suurt hõredalt asustatud territooriumi. Ja loomulikult, kuna seadus ütleb, et võrgutasu peab olema täpselt samasugune nii linnakorteris kui ka maatalus, siis need pikad liinid ja lai territoorium teevadki tema puhul (võrgutasu) natuke kallimaks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles