Facio vaidlustab süüdimõistva otsuse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio Ehituse silt.
Facio Ehituse silt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile mõistis Harju maakohus Facio Ehitus ASi õigusjärglase Facio Ehituse OÜ ja OÜ Räga maksukuriteo eest süüdi ning mõistis neile rahalise karistuse. Ettevõtte esindaja esitab apellatsiooniteate kohtule juba hiljemalt täna, kirjutab Äripäev.

Firma advokaat Jaak Siim ütles pärast kohtuotsuse väljakuulutamist, et kuna OÜ Räga ja Facio Ehituse OÜ mõisteti sisuliselt süüdi vaid ühes episoodis neljast, siis kindlasti ei läinud kõige halvemini.
«Nii kaitsjad kui ka OÜ Räga ja Facio Ehituse OÜ on jätkuvalt seisukohal, et ka selles episoodis, milles nad süüdi mõisteti, ei ole täidetud eeldused, mis lubaksid inkrimineerida omaaegsete Facio Ehituse ASi projektijuhtide süü eelnimetatud äriühingutele,» kommenteeris Siim.

Siim selgitas, et nimetatud tegevus toimus Facio Ehituse ASi juhatuse teadmata ja projektijuhid tunnistasid uurimise käigus, et vähemalt osa petuskeemiga saadud rahast kasutati isiklikul otstarbel. 

Harju maakohus mõistis esmaspäeval Facio Ehituse AS-ist moodustunud Facio Ehituse OÜ ja Räga OÜ maksudest kõrvalehoidmises süüdi ning karistas neid vastavalt 46 034 ja 15 345 eurose rahalise karistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles