Kohus mõistis Facio Ehituse maksudest kõrvalehoidmises süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio
Facio Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis esmaspäeval Facio Ehituse AS-ist moodustunud Facio Ehituse OÜ ja Räga OÜ maksudest kõrvalehoidmises süüdi ning karistas neid vastavalt 46 034 ja 15 345 eurose rahalise karistusega.

Menetluskuludena mõistis kohus mõlemalt ettevõttelt välja sundraha 435 eurot.

Juunis alanud kohtuprotsessel ei tunnistanud maksukuritegudes süüdistatavad Facio Ehitus ja Räga end maksudest kõrvalehoidmises süüdi.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas tänavu märtsi keskel Harju maakohtule Facio Ehitus AS-i vastu maksuametiga pooleli olevas vaidluses uue süüdistuse.Uue süüdistusakti esitamise tingis asjaolu, et Facio Ehituse AS oli eelmisel aastal sõlminud jagunemisotsuse, mille kohaselt Facio Ehitusest oli saanud kaks äriühingut – AS Räga ja uue registrinumbriga Facio Ehituse OÜ, kellele läksid üle kõik varad, seadmed, masinad ja töötajad.

«Facio Ehituse soov oli jätta kriminaalmenetlusse varatu OÜ Räga ning alustada uue Facio Ehitusega «puhtalt lehelt». Prokuratuur sellise olukorraga ei nõustunud ja esitas uue süüdistuse FacioEhituse AS-ile kui endise Facio Ehituse AS õigusjärglasele,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina märtsis.

Prokuratuur süüdistab Facio Ehitust suures ulatuses maksude maksmisest kõrvalehoidmises. Süüdistuse kohaselt esitas Facio perioodil märtsist aastal 2004 kuni novembrini aastal 2007 valeandmeid sisaldavaid käibe-, tulu- ja sotsiaalmaksu maksudeklaratsioone. Samuti süüdistatakse ettevõtet tulumaksu tahtlikus deklareerimata jätmises.

Facio Ehituse maksudeklaratsioonides valeandmete esitamise tulemusel jäi süüdistuse kohaselt riigile laekumata makse üle 13 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles