Protestitraktori mehed pidasid Riias maha vihase miitingu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestitraktor Riias
Protestitraktor Riias Foto: SCANPIX

Balti Belarussiga Riia Toomväljakule saabunud Leedu põllumeeste esindaja Bronius Markauskas teatas, et kui Brüssel keeldub muutmast oma seisukohti Balti otsetoetuste osas, ei ole neil ootada midagi head.

Jõulise nõudmisega ühtlustada ja võrdsustada toetused esines ka Eesti põllumees Jaan Sõrra, vahendab Dienas Bizness.

«Juba kümme aastat oleme me Euroopa Liidus, aga otsetoetused on ikka veel allpool Euroopa keskmist – ning nad tahavad seda veel seitsmeks aastaks niimoodi jätta. Poodides on importkaup kohalikust odavam, kuna näiteks Hollandi põllumees saab viis korda suuremaid dotatsioone ja võib müüa oma toodangut odavamalt,» ütles Sõrra.

Kui praegune kord kestma jääb, on põllumeestel plaanis Euroopa kohtu alla anda.

«Üks tont käib ringi mööda Euroopat, see [tont] on Balti traktor. Värisege – varsti oleme me Euroopas!» teatas Eesti esindaja.

Toomväljakule olid kogunenud protestiaktsioonile toetust avaldama sajad inimesed.

Sõnavõttudega esinesid Läti peaminister Valdis Dombrosvkis, seimi spiiker Solvita Āboltiņa ja põllumajandusminister Laimdota Straujuma. Traktor sõidab omal jõul kuni Berliinini, sealt edasi Brüsselisse toimetatakse Belaruss treileril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles