Vene oligarhid põgenevad Prantsuse Rivierast

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Riviera
Prantsuse Riviera Foto: Corbis / Scanpix

Vene oligarhid on hakanud müüma oma kinnisvara Prantsuse Rivieras, selle taga on aktsiahindade järsk kukkumine Vene börsidel.


Vene superrikkad, kes varasemal ajal olid kõnealuses regioonis olulisteks kinnisvaraostjateks, loobuvad nüüd villade ostuplaanidest ja müüvad juba olemasolevat vara 10- kuni 20-protsendise allahindlusega, vahendas portaal RIA Novõi Region.

Chelsea jalgpalliklubi omanik Roman Abramovitš, Venemaa rikkuselt teine mees, müüb Chateau de la Croe villat Cote d`Azuris.

Ajalehe Handelsblatt andmetel on selle hinnaks 20 miljonit eurot ehk 313 miljonit krooni.

Abramovitši naabruses müüb oma eramut ja jahti Moskvasse pilvelõhkujaid ehitav Sergei Polonski.

Venemaa rikkuselt kolmas mees Oleg Deripaska üritab maha müüa suvekodu Montenegros.

Majanduskriisi algusest saadik on eramute hinnad odavnenud keskmisel 10-20 protsenti. Sellele vaatamata saab mere ääres asuva maja müügist mitte just vähe raha.

Ruutmeetri hind tagasihoidlikus villas ulatub 3000 kuni 7000 euroni. Kõrgema klassi kinnisvara Cannes'is maksab 10 000 kuni 25 000 eurot ruutmeetri kohta.

Vene uusrikastele, kes 19. sajandi aristokraatide eeskujul armastasid pageda Cote d`Azuri 40-kraadise külma eest, polnud ükski villa «liiga kallis».

Nüüd hakkavat raha aga otsa saama, kirjutab RIA Novõi Region. Näitena toob portaal välja Vene rikkaima mehe Mihhail Prohhorovi, kes loobus Nizza lähedal asuva palee Villa Leopoldi ostmisest.

Sajandi kinnisvaratehing oleks läinud maksma 500 miljonit eurot, sellist raha aga Prohhorovil majaostuks enam polnud. Pole teada, kui palju pidi ta äraütlemise tõttu trahvi maksma, kui Handelsblatti andmetel jõudis mees teha 39-miljonilise ülekande.

Tehingust looumise tõttu jääb ta vastavalt Prantsusmaa seadusest kõnealusest 610 miljonist kroonist nüüd ilma.

«Venelased ei osta meilt enam villasid. Need, kes muretsesid omale eramud varem, püüavad neist nüüd vabaneda ja seda koos soliidse allahindlusega. Nad müüvad tunduvalt odavamalt, kui kunagi ise ostsid,» räägib kinnisvarafirma Barnes omanik Thibault De Saint Vincent.

Nüüd on kõik lootused uute ostjatega seotud Saudi Araabia ja Hiinaga, mis loodetavasti asuvad venelaste asemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles