Moody's jättis Eesti reitingu A1 tasemele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis
Eesti lipp Pika Hermanni tornis Foto: Toomas Huik / Postimees

Reitinguagentuuri Moody’s aastaraport kinnitas Eesti reitingu püsimist senisel kõrgel stabiilsel tasemel A1.

Moody'se aastaraport tunnustab valitsuse tööd raskete struktuurireformide ellu viimisel ning märgib, et viimase kolme aasta jooksul on Eesti institutsioonid  näidanud üles erakordset paindlikkust ning pühendumust. Samuti mainiti aastaraportis ära eurole üleminek kui Eesti institutsionaalne tugevus rasketes oludes püstitatud eesmärkideni jõudmisel.

Eesti majanduslikku tugevust hindab Moody's mõõdukaks, asetades riigi samale majandustugevuse astmele Tšiili, Botswana ja Malaisiaga. 

Moody's ennustab, et Eesti SKT jõuab sel aastal 22 miljardi euroni, hinnanguliselt samasse suurusesse jäävad Bosnia ja Hertsegoviina, Boliivia ja Botswana, samas erineb Eesti majandus eelpool nimetatutest oma majanduse mitmekesisuse poolest.

Eesti kasvumudel on uuringuagentuuri aastaraporti järgi suunatud piiratud siseturu tõttu välisele nõudlusele, just Eesti majanduse avatus paistabki teiste sama A reitinguga riikide seas esile.

«Väliste ekspertide hea hinnang Eestis tehtud rasketele otsustele on meile hea mõtlemisaine, paigutades  meie valikud pikemasse perspektiivi,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

«Hoiame kõrget reitingut vaatamata oma majanduse väiksusele ja haavatavusele, märgib agentuur, ning tunnustab sellel taustal Eesti majanduspoliitika ja institutsioonide tugevust.»

Moody'se aastaraportit saab inglise keeles lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles