47 protsenti ettevõtetest kasutavad kodutöö mudelit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sada protsenti õigeid vastuseid sel aastal ei olnud.
Sada protsenti õigeid vastuseid sel aastal ei olnud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Emori andmeil laseb 47 protsenti Eesti ettevõtetest osal töötajatel kodunt tööd teha.


Täna toimuval konverentsil «Kes päästab Eesti majanduse» tutvustas Eesti Telekomi juht Valdo Kalm Emori uuringut, mille järgi kasutab 47 protsenti ettevõtetest Eestis kodutöö mudelit. Selle järgi antakse töötajatele võimalus teha tööd kodunt lahkumata.

Eriti otstarbekas on see infotehnoloogia ettevõtetes, kus töö käib niikuinii arvutis ning alluva füüsiline asukoht ei oma tähtsust. «Kodutöö on mõistlik asi, millele mõelda. Kasutame seda ka oma kolmes ettevõttes, mitte küll väga laialdaselt, aga teatud inimeste puhul on see täiesti efektiivne,» sõnas Kalm.

Ta lisas, et teab Hiiumaal programmeerijaid, kes oma maakodust teevad allhanget Ameerikasse ja saavad selle eest kõrget palka.

Kalmi sõnul on taolist suundumust näha ka mujal maailmas, mistõttu on see halb uudis kõigile neile kinnisvarahaidele, kes büroohoonetega äritsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles