Torma rekordlehm purustas oma rekordi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm Trilla.
Lehm Trilla. Foto: Mihkel Maripuu

Torma põllumajandusosaühingu lehm Tare püstitas 4. aprilli kontroll-lüpsil uueks Eesti päevalüpsirekordiks 84,6 kg, millega ta purustas tema enda kuu aega tagasi püstitatud rekordi.

Ka eelmine, 0,9 kg võrra väiksem päevase väljalüpsi rekord oli Tare nimel ja selle püstitas ta eelmisel, 4. märtsi kontroll-lüpsil, kirjutab Vooremaa.

«Ega me selle loomaga muud pole teinud, kui talle hästi süüa andnud,» ütles Torma põllumajandusosaühingu juhataja Ahto Vili. Tema sõnul loomakasvatajal muid valikuid polegi, ka kitsastele aegadele ja kesisele piimahinnale vaatamata tuleb jätkata loomade korralikku söötmist.

«Kui midagi ära jätta, võib terve karja ära rikkuda. Meie ei saa tööstusettevõtte moodi masinaid paremate aegade saabumiseni seisma jätta,» lisas ta.

Teisel kohal püsib Eesti lehmade päevalüpsi edetabelis Kehtna Mõisa OÜ lehm Trilla, kes lüpsis tänavu 5. jaanuaril 82,1 kg piima. Kolmandal kohal Põlva Agro OÜ lehm Semu, kelle möödunud aasta 2. juuli päevatoodang oli 80,7 kg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles