Politsei üürivõlglasi taga ajama ei hakka

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Maksetega jänni jäänud üürnikes pettunud korteriomanikud pöörduvad järjest sagedamini oma murega politsei poole, kuid politsei nende juhtumite puhul aidata ei saa.

«Kas on üürnik üürileandja teadmata lahkunud ja üüriraha võlgu jäänud või lihtsalt ei maksta korteriomanikule ega kolita ka välja,» tõi Kuressaare politseijaoskonna infojuht Kristi Mägi Oma Saar pöördujate muredest näiteid.

Mägi sõnul soovivad korteriomanikud, et politsei otsiks võlgu jäänud üürniku üles või tõstaks välja selle, kes välja kolida ei taha. Politsei infojuht selgitas aga, et eluruumi üürilepingust tuleneva vaidluse lahendamiseks tuleb pöörduda kas üürikomisjoni (mida Saaremaal pole) või kohtu poole.

«Politsei saab sekkuda üksnes siis, kui talle on selleks antud vastav õigus,» ütles Lääne politseiprefektuuri jurist Irina Punko, selgitades, et reeglina antakse selline pädevus seadusega, vahel ka seaduse alusel antud määrusega.

Punko sõnul taandub kogu küsimus veel sellele, millise õigussuhtega on tegemist. Eraõigus- ehk tsiviilõigussuhtest tulenevate vaidluste lahendamine on reeglina seaduses kirjas ja selle järgi peab ka toimima. «Otsejoones politsei poole pöördumine ei pruugi olla lahenduseks,» lisas Punko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles