Üheksa kuuga eksporditi 144 miljoni eest puitmaju

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puitmajade tootmine. Illustreeriv foto.
Puitmajade tootmine. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Keskkonnateabe Keskuse andmetel moodustas Eestis puidust kokkupandavate ehitiste eksport tänavu esimese üheksa kuuga ligi 144 miljonit eurot, mis on 2011. aasta sama perioodiga võrreldes seitse protsenti enam.

Statistika andmetel eksporditi Eestist 2012. aasta III kvartalis 54,6 miljoni euro väärtuses puitehitisi, mis on 26 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Sealjuures oli puidust kokkupandavate ehitiste näol tegemist III kvartalis suurima puidust ekspordi kaubagrupiga.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas on esikohal jätkuvalt Norra, kuhu tänavu esimese üheksa kuu kokkuvõttes eksporditi 53,6 miljoni euro eest puitehitisi. 2011. aasta esimese üheksa kuuga võrreldes kasvas Eesti puitehitiste eksport tänavu Norrasse 50 protsenti. Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Norrale vastavalt ligi 31,1 miljoni ja 11,3 miljoni eurose ekspordikäibega Saksamaa ja Suurbritannia.

Kokku moodustas puittoodete eksport käesoleva aasta esimese 9 kuuga üks miljard eurot. Puittoodete import moodustas 9 kuuga 283,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles