Valgevene erastamisplaan kukkus läbi

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene peaminister Mihhail Mjasnikovitš.
Valgevene peaminister Mihhail Mjasnikovitš. Foto: SCANPIX

Valgevene ei suuda täita erastamisplaani, mille kohaselt oleks erastamised riigikassasse pidanud tooma 2,5 miljardit dollarit, tõdes riigi peaminister Mihhail Mjasnikovitš.

Peaminister kinnitas, et sellest ei maksa tragöödiat teha, sest riigil on piisavalt vahendeid, et kullavarusid vajalikul tasemel hoida, vahendab lenta.ru.

Ettevõtete erastamine oli üks tingimus, tänu millele riik kriisiabifondist kolm miljardit dollarit laenu sai. Eelmisel aastal lülitati erastavate ettevõtete nimekirja 180 ettevõtet, kuid hiljem vähendati nimekirja 168ni.

Eelmise aasta kokkuvõttes oli müüdud vaid 34 ettevõtet, mille eest riik sai 16,5 miljonit dollarit. Tänavu ei ole märkimisväärseid tehinguid tehtud.  Valgevene majanduse jaoks olulistest suurettevõtetest on seni müüdud vaid Beltransgas.

Ühe ettevõttena, mis sel aastal müüdud peaks saama, nimetatakse võrguoperaatorit MTS. Venemaaga kahasse loodud ühisettevõtte kontrollpaki oksjon oleks pidanud toimuma juba eelmisel aastal, kuid see on mitmeid kordi edasi lükkunud. Võimalike kontrollpaki ostjate seas on Türgi  Turkcell ja Telekom Austria, kuid ostjaid ei rahulda miljardi dollari suurune hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles