Uus elektrimüüja pakub võimalust tasuda ühesuuruste kuumaksetega

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrimüügi ASi juht River Tomera ning osanikud Priit Penjam ja Priit Põldoja.
Elektrimüügi ASi juht River Tomera ning osanikud Priit Penjam ja Priit Põldoja. Foto: Liis Treimann

Elektrimüügi AS pakub peale elektrienergia ka finantstooteid, millega tarbijad saavad kaitsta end börsihinna tõusus vastu, samuti võib maksed hajutada ühtlaselt tervele aastale.

Seni on kõik elektrimüüjad pakkunud üht võimalust: tarbid ja maksad. 220 Energia pakub ka prognoositavat ettemaksuarvet.

Elektrimüügi AS pakub aga võimalust, et soovi korral võib inimene saada igas kuus ühesuuruse elektriarve.

Elektrimüügi AS ühe omaniku Priit Põldoja sõnul saab inimene nii paremini oma kulutusi juhtida, sest talve ja suvekuudel erinevad kulutused elektrienergiale kordades.

Teenus maksab 0,8 protsenti aastasest tarbimisest. Seda teenust pakub Elektrimüügi AS nii börsihinnast sõltuvale kui ka fikseeritud hinnaga elektripaketile.

Teine huvitav teenus, mida Elektrimüügi AS pakub on kindlustus börsihinna tõusu vastu. Elektrimüügi AS juhi River Tomera sõnul saab inimene osta kindlustuse, et kui kuu keskmine hind tõuseb üle 55 euro megavatt-tunni eest (5,5 senti kilovatt-tund käibemaksuta), siis ei tule kõrgemat hind maksta kui 5,5 senti.

Tomera sõnul maksab teenus 3-6 protsenti elektriarvest.

Kolmanda teenuse puhul maksab firma elektriostjale juhul, kui aasta keskmine elektrihind on madalam kui 37 eurot megavatt-tunni kohta, pool nende kahe hinna vahest. See tähendab, et 37 eurost megavatt-tunni kohta lahutatakse aasta keskmine hind ning jagatakse kahega.

Näitena: kui aasta keskmine elektrihind on 35 eurot megavatt-tunni kohta, siis tasub Elektrimüügi AS tarbijale 0,1 senti iga kasutatud kilovatt-tunni kohta. Kui majapidamine tarbis näiteks aastaga 2000 kWh, siis saab see majapidamine firmalt antud hinnavahe puhul preemiaks 2 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles