Energiaturg.ee: elektrimüüjad on hakanud sageli hindu muutma

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilepingu on uue lepingu vastu teise müüja juures vahetanud ligi 18 000 tarbimiskohta.
Elektrilepingu on uue lepingu vastu teise müüja juures vahetanud ligi 18 000 tarbimiskohta. Foto: Toomas Huik

Elektrituru avanemise lähenedes on konkurents elektrimüüjate vahel muutunud tõsisemaks ning müüjad on hakanud sageli pakettide hindasid muutma.

Hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel langetas nädala alguses elektripakettides hindu Eesti Energia, nüüd langetasid marginaale ka Eesti Gaas ja 220 Energia.

Energiaturg.ee andmetel muutis Eesti Gaas üleeile oma hinnakirja, jättes igale tarbimisgrupile alles ühetariifsed börsipaketid. 220 Energia langetas eile marginaali 220 börsihinnaga paketis ja igakuise ettemaksuga börsihinnaga paketis 0,01 senti.

Eile tuli oma toodetega turule seitsmes ja päris uus elektrimüüja, endise Hansapank Eesti juhi Priit Põldoja osalusega Elektrimüügi AS, kellel on energiaturg.ee hinnangul pakettidele senistest müüjatest unikaalsem lähenemine.

Energiaturg.ee märgib oma teates, et hindade osas on konkurentsi tõttu alanenud mitmel korral müüjate börsipakettide marginaalid. Fikseeritud hinnapakettidele avaldas mõju tarbijakaitseameti ja justiitsministeeriumi seisukoht tähtajaliste lepingute korralisel ülesütlemisel kodutarbijatelt leppetrahvi nõudmise ebaseaduslikkuse osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles