Homme lõuna ajal läbib Tallinna lennujaama kahemiljones reisija

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Esimest korda ajaloos ületab Tallinna lennujaama reisijate arv tänavu kahe miljoni piiri. Kahemiljones reisija läbib lennujaama homme keskpäeva paiku.

Mullu läbis Tallinna lennujaama 1,9 miljonit reisijat, tänavuseks reisijate arvuks prognoosib lennujaam 2,2 miljonit. Miljoni reisija piiri ületas Tallinna lennujaam 2005. aastal.

Tallinna lennujaama juhatuse esimehe Rein Loigu kinnitusel elab lennundus paratamatult üle nii tõuse kui langusi, kuid olulisim trend - inimesed tahavad ja saavad üha rohkem lennata - on vääramatu. «Kui esimese miljonini jõudmiseks kulus Tallinna lennujaamal 69 aastat, siis teise miljoni täitumine võttis aega seitse aastat,» märkis Loik.

Tallinna lennujaam loeb enda sünnihetkeks 1936. aastat, mil valmis betoonkattega lennurada. Aktiivne lennundustegevus toimus Ülemiste järvel ja selle kaldal aga juba paar aastakümmet varem, ka esimesed regulaarlennud avati varastel 1930ndatel.

Juba 1934. aastal kirjutas Postimees: «Tallinna era-lennuvälja Lasnamäel, Ülemiste järve kaldal, kus võimalik maanduda nii maa- kui vesilennukeil, võib täie õigusega nimetada üheks suuremaks lennujaamaks Euroopas. Vähemalt Ida-Euroopas ei suuda ükski lennujaam temaga võistelda reisijate rohkuse ja lennuühenduse tiheduse suhtes. /…/ Sõitjaid on viimasel ajal niivõrd rohkesti, et peab juba kohti ette tellima, muidu ei või kindel olla, kas koha saab või mitte. /…/ Sõitjate hulk on eelmiste aastatega võrreldes kasvanud kahekordseks. On olnud päevi, kus Tallinna lennujaamast läbi käinud üle kuuekümne reisija. Keskmiselt kõigub reisijate arv päeva kohta 30 ja 35 vahel.» (Postimees, 24.07.1934)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles