Eesti suurim töövahendaja FB uuest rakendusest: pinnapealne!

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Facebook tuli eile välja oma uue töökuulutuste rakendusega. Eesti suurima töövahendusportaali CV-Online juhatuse esimees Agu Vahur nimetas Facebooki uut rakendust pinnapealseks, kuid tema sõnul on ainult aja küsimus, millal Facebook hakkab samasugust teenust pakkuma ka Euroopas.

«Me siin väikeses vaikses maanurgas käsitleme Facebooki seni veel pigem ressursi ja partnerina, läbi mille on meil kasutajatega suhtlemine mugav. CV-Online süsteem on lisaks tööpakkumiskuulutuste avaldamisele instrumendiks nii tööandjatele kui tööotsijatele. Seda funktsionaalsust Facebook veel loonud pole,» rääkis Vahur. «Eks me kohandame ka oma teenused sobituma inimeste käitumisega ja muutuva meediamaastikuga. Eks aeg näitab, kui võimekaks Facebook töövahenduse valdkonnas saab ja mida linkedIn ja Google samal ajal teevad.»

Vahur ütles, et teda paneb imestama, et Facebookil selle lahendusega väljatulemine nii kaua aega võttis ja mudelil on nii pinnapealne rakendus. «Ega neil pole ka kerge oma aktsiahinnale õigustust leida ning edukate ärimudelite kopeerimine mujalt internetist on kõige lihtsam tee,» ütles ta.  «Iseküsimus, et kas nad suudavad kogu internetti Facebooki sisse kopeerida ja millise põhjalikkusega nad seda siis teevad.»

Vahuri sõnul on tavakasutaja jaoks Facebook ikka koht, kuhu reaalse elu eest põgeneda. Seda kinnitab kasvõi läbi Facebooki müüdavate arvutimängude müügiedu. «Küsimus on, et kas oma «alter ego» facebookis eksponeeriv inimene ikka kirjutab oma ametialase profiili sinna juurde,» ütles Vahur. «Nii et igasuguste tõsiste teemade toomine ärimudelina Facebooki lehekülgedele eeldab seda, et Facebook ületaks need barjäärid ja teeks kõike paremini, kui juba turul olevad teenused seda suudavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles