Stadler vaidlustas Tallinna trammihanke pakkumuse tagasilükkamise

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stadleri tramm.
Stadleri tramm. Foto: Stadler

Tallinna Linnatranspordi AS-i trammihankes osalenud Šveitsi ettevõte Stadler Bussnang AG vaidlustas otsuse, millega Tallinna Linnatranspordi AS lükkas tagasi Stadleri pakkumuse.

Stadler Bussnang AG sai eelmisel nädalal Tallinna Linnatranspordi AS-ilt kätte ametlikud põhjendused pakkumuse tagasilükkamise kohta riigihankes, millega ostetakse Tallinnale 15 uut trammi. 

Stadler Bussnang AG juhatuse liikme Stan Skalski sõnul analüüsis Stadler saadud selgitusi põhjalikult ja jõudis järelduse, et ei nõustu hankija põhjendustega. Seetõttu esitas Stadler riigihangete vaidlustuskomisjonile vaidlustuse oma pakkumuse tagasilükkamise kohta.

Stadler vaidlustas ka Tallinna Linnatranspordi AS-i poolt edukaks tunnistatud CAF’i pakkumuse vastavaks- ja edukaks tunnistamise otsuse seades kahtluse alla pakkumuse vastavuse mitmetele hankedokumentides sätestatud tehnilistele nõuetele.

Stadler Rail Group on rahvusvaheline raudteeveeremeid tootev ettevõte, mis opereerib Šveitsis, Saksamaal, Poolas, Ungaris, Tšehhis, Itaalias, Austrias, Alžeerias ja USAs. Grupp annab tööd 4500 inimesele, kellest 2800 baseerub Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles