Jürgen Ligi: Kreeka ühiskond vajab kiitust

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et eurogrupp teeb Kreeka järgmise laenumakse otsuse tuleval teisipäeval.

«Eurogrupp tegi positiivse avalduse, kuid positiivset otsust pole,» kommenteeris Ligi eile ja üleeile toimunud euroopa rahandusministrite kokkusaamist.»

Ligi märkis, et praegu analüüsitakse «troika» viimast ettepanekut. Ühe lahendusena tuleks vähendada Kreeka makstavaid intresse. Ligi kinnitas, et laenude uut kustutamist laual pole.

«Kreeka ühiskond vajab kiitust,» lausus Ligi. «Kiitma peab, kui tehakse paremini kui muidu. Kreeka on end ületanud.»

Ligi lisas ka seda, et esialgu kokku lepitud abilaenust ei pruugi Kreekale jätkuda, sest sealne majanduslangus on olnud ulatuslikum kui esialgu arvati. Millised on aga lahendused, kuidas pumbata lisaraha, seda Ligi ei täpsustanud, öeldes vaid, et Kreeka vajab veel aastaid abi.

Hispaania kohta ütles Ligi, et sealsed pangad vajavad abi umbes 45 miljardit eurot ehk vähem kui esialgu arvatud 60 miljardit.

Ligi teatas ka, et pangandusliidu rakendamine lükkub edasi. Esialgse kava järgi pidid probleemsed pangad minema Euroopa Keskpanga kontrolli alla juba tuleva aasta jaanuaris. Ligi märkis, et pangandusliit rakendub millalgi tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles