Riiklik lepitaja võidakse leida vorst vorsti vastu põhimõttel

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar.
Aimar Altosaar. Foto: Peeter Langovits

Tööandjad soovivad riiklikuks lepitajaks Aimar Altosaart ning tegid Äripäeva andmetel ametiühingujuhtidele ettepaneku, et kui ametiühingud on Altosaare kandidatuuriga nõus, siis on tööandjad valmis vastuteenena leppima alampalga 10-protsendilise tõusuga.

Alamapalga tõusu ettepaneku avalikuks tegemise rolli olid tööandjad nõus jätma ametiühingujuhtidele, et neil endil oleks võimalik n-ö oma nägu säilitada.

Eelmise nädala esmaspäeval tegidki ametiühingud ettepaneku tõsta alampalka 10 protsenti. Täna koguneb seda ettepanekut arutama tööandjate keskliit.

Kuigi eelkokkulepped on juba sõlmitud, üritavad osapooled jätta avalikkuse ees muljet, et on mõlemas küsimuses veel eri arvamusel ning ees seisavad tõsised läbirääkimised.

Ametiühingujuhid eitavad, et Äripäevani jõudnud info alampalga tõusu ettepanekust ja Altosaare nimetamisest riiklikuks lepitajaks on omavahel seotud ja ka juba otsustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles