Windowsi üksuse juht lahkus Microsoftist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Windowsi juht Steven Sinofsky tutvustas Windows 8.
Microsoft Windowsi juht Steven Sinofsky tutvustas Windows 8. Foto: SCANPIX

Maailma populaarseima PC-platvormi üksuse juht Steven Sinofsky lahkus Microsoftist vaid kaks nädalat peale Windows 8 operatsioonisüsteemi turule tulekut.

23 aastat Microsoftis töötanud Sinofsky't nähti peamise pretendendina viimased tosin aastat pideva kriitika all ettevõtet juhtinud Steve Ballmeri töökohale, kirjutab Reuters.

Pikaaegse tippjuhi lahkumine oli suuremale osale analüütikutele suureks üllatuseks, kuid ei Ballmer ega Sinofsky ei ole praeguse hetkeni soovinud selle põhjuseid pikemalt kommenteerida. Microsofti tegevjuht mainis eile töötajatele saadetud memos väga lakooniliselt, et «Steven Sinofsky otsustas ettevõttest lahkuda.»

Sinofsky oli alluvate seas tuntud oma üliagressiivse juhtimisstiili poolest ning kuulujuttude põhjal saigi see talle ühes Ballmeri sooviga enda ettevõttes rohkem kehtestada saatuslikuks.

«Tal lihtsalt ei olnud enam pooldajaid,» ütles anonüümne ettevõttesisene allikas Reutersile.

Microsofti teatel hakkab Windowsi üksust juhtima Julie Larson-Green, kes on pikalt juhtinud Office'i kontoritarkvara arendust, olles vastutav näiteks Office XP, Office 2003 and Office 2007 kausutajaliidese väljanägemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles