Repliik: Leedo pisuhänd

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Riigi suhted Vjatšeslav Leedoga võiks lühidalt kokku võtta Vestmani kuulsa tõdemusega «Pisuhännast»: mees, sa tuled mulle oma rahadega kosja! Ärimees oli nimelt parasjagu teada saanud, et «masuurik» Piibeleht on tema hoole ja armastusega kavandatud ettevõtmise tema enda kapitali abil üle võtnud. Mis siis vanal üle jäi - peaasi, et pilvelõhkuja perekonda jääks!

Eesti mandri ja saarte vahelised ühendused on spetsiifilised - sobiva süvise ja suurusega aluseid on raske leida jne - ning samal ajal tuhandetele inimestele elutähtsad. Leedo laevaettevõte on laevu ostes ja ehitades end aastatega nii kõvasti sisse söönud, et kui leivakannikas õhemaks jääda ähvardab, polegi riigil muud võimalust kui sajalisi luhvtitada. Enamasti tehakse seda vaikides, teinekord ka pisut moe pärast torisedes. Minister Atonen üritas pisut häält tõsta... Ja kaotas portfelli.

Praeguses olukorras on maksumaksja rahast hooliva riigimehe ainus valik hoolega lepingutes näpuga järge ajada, tuludel-kuludel, õigustel ja kohustustel silm peal pidada. Emotsioonid, kui miski näibki ebaõiglane, ei maksa midagi. Kuid tõsist käteväänamist me lähiaastail vaevalt näeme. Küll aga poleks eriti üllatav kui ühel hetkel ilmuks poliitik, kes tuleks välja kavaga Leedo firma laevadega tükkis riigile osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles