Balti Gaas loodab LNG terminali ehitust alustada tuleval kevadel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

OÜ Balti Gaas esindaja Marti Hääl ütles BNS-ile, et praeguste plaanide kohaselt hakkaks Paldiski veeldatud maagaasi ( LNG ) terminali ehitustegevus pihta tuleva aasta kevadel ning terminal võiks valmis saada 2015. aastal.

Praegu on terminali ehitus Hääle sõnul ehitusliku projekteerimise faasis - Balti Gaas korraldas rahvusvahelise konkursi LNG terminali projekteerija leidmiseks, mille võitja peaks selguma lähiajal.

Paldiski linnavalitsus on välja kuulutanud Paldiski LNG terminali mandriosa ning kai detailplaneeringute lähteseisukohti ja eskiisilahendusi tutvustava avaliku väljapaneku ning avaliku arutelu. Avalik väljapanek toimub 5.-19. novembrini.

Paldiski LNG terminali kai detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiisi tutvustav avalik arutelu toimub 20. novembril. Samal päeval toimub ka LNG terminali mandriosa detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiisilahendust tutvustav avalik arutelu.

Septembri lõpus kehtestas Paldiski  linnavolikogu Paldiski  LNG terminali teemaplaneeringu.

Eesti LNG  terminale kavandavad praegu kolm ettevõtet: OÜ Balti Gaas Paldiskisse  Pakrineemele, Elering koostöös Tallinna Sadama ja Vopakiga Muugale ning OÜ Silgas Sillamäele.

Balti Gaas on terminali rajamiseks sõlminud hoonestusõiguse lepingu Pakrineeme Sadama OÜ-ga, kes omab Pakri poolsaarel 36 hektarilist maatükki.

Balti Gaas OÜ kuulub Alexela Energia gruppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles