Hiinlaste kätte on lühikese ajaga läinud 40 Bordeaux' veinilossi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlaste kätte on lühikese ajaga läinud 40 Bordeaux veinilossi.
Hiinlaste kätte on lühikese ajaga läinud 40 Bordeaux veinilossi. Foto: SCANPIX

Paari aasta jooksul on Prantsusmaa tuntud veinipiirkonnas Bordeaux's läinud ligi 40 veinilossi hiinlaste valdusse, kirjutab Dagens Industri viitega AIM Vineyardsi andmetele.

Just praegu soovib üks anonüümne Hiina tööstur osta 20 miljoni naela eest Chateau Bellefont-Belcieri, millel on 13 hektarit viinamarjaistandusi.

Hiina investorite huvi Bordeaux piirkonna vastu kasvab kiiresti. Veel 18 kuud tagasi oli nende valduses üksnes viis veinimõisa.

Üsna hiljuti ostis näiteks Hiina Haichang-grupp Chateau Millaud Montlabert'i ja Hiina arhitekt Wencheng Li ostis Chateau Lucase.

AIM Vineyardsi andmetel tunnevad Bordeaux veinilosside vastu huvi ka Austraalia ja Lõuna-Aafrika investorid.

Prantsuse veinimeistrid on samal ajal hakanud investeerima Lõuna-Inglismaale Sussexisse ja Kenti. See huvi on kasvanud seoses kliima soojenemisega. Üks Prantsuse ekspert aga hoiatas, et juba sajandi keskel ei pruugi Bordeaux olla enam sobiv Cabernet ja Merlot veini tootmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles