HTC aktsia tegi peale Apple'iga patendikokkuleppele jõudmist suure tõusu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC tooted.
HTC tooted. Foto: SCANPIX.

HTC aktsia hind tõusis eilsel kauplemispäeval maksimaalse Taiwani börsil lubatud päevalimiidi võrra, põhjuseks patendivaidluste lõppemine Apple'iga.

Taiwani tehnoloogiaettevõtte aktsia hind tõusis kauplemispäeva alguses maksimaalsed lubatud 6,86 protsenti ning sellel positsioonil börsipäeva ka lõpetas, kirjutab Reuters.

Möödunud laupäeval sõlmisid Apple ja HTC leppe kaks aastat tagasi alguse saanud patendivaidluste lõpetamiseks. Kumbki osapool ei avalikustanud selle üldisi ega rahalisi tingimusi, teada on vaid, et ettevõtete vahel on sõlmitud kümne aasta pikkune litsentsikasutuslepe ning HTC on väitnud, et sellega ei kaasnenud ettevõttele erilist rahalist mõju.

HTC ei muutnud ka aasta viimase kvartali majandustulemuste prognoose, eelmisel kuul avalikustatud hinnangu järgi loodetakse kolme kuuga tekitada 2,05 miljardi dollari suurune käive.

Analüütikute hinnangud summale, mida HTC peab Apple'ile iga nutitelefoni eest maksma, varieeruvad «mitte kuigi kõrgest hinnast» kuni isegi üle 10 dollarini. Sellist summat pakkuvad vaatlejad lähtuvad arvatavatest summadest, mida Windows Phone'i ja Androidi platvormi kasutavad tootjad  peavad Microsoftile iga nutitelefoni pealt maksma. Esimesel puhul on see summa arvatavasti 10 dollarit, teisel puhul on see eelmisel aastal lõpu saanud kohtuvaidluse järgi hinnanguliselt 5-6 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles