Apple oli sunnitud iOS6 kelladisaini eest maksma 21 miljonit dollarit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul asub Apple'i iOS6-s kasutatava kella välimus, paremal on Hans Hilfikeri poolt disainitud kell.
Vasakul asub Apple'i iOS6-s kasutatava kella välimus, paremal on Hans Hilfikeri poolt disainitud kell. Foto: SCANPIX

Apple oli sunnitud oma uusimal nutiplatvormil kasutatava kelladisaini eest maksma Šveitsi riiklikule raudtee-ettevõttele 21 miljonit dollarit.

Käesoleva aasta septembris esitas Šveitsi Liiduraudtee (SBB) Apple'ile kaebuse iOS6 platvormil kasutatava kella välimuse kohta, väites, et see on liiga sarnane 1944. aastal ettevõtte töötaja Hans Hilfikeri poolt loodud disainile. Antud välimusega kellasid on võimalik näha erinevates Šveitsi raudteejaamades, kirjutab CNET.

Hilfikeri töid on tunnustanud nii New Yorgi Moodsa Kunsti muuseum kui ka Londoni Disainimuuseum ning see on Šveitsi välisministeeriumi väitel saanud Šveitsi täpsuse ja disaini sümboliks. Varasemalt on antud disainipatendi kasutamise õiguse saanud kohalik käekellatootja Mondaine.

SBB sai Apple'iga kokkuleppele eelmisel kuul. Kuigi ettevõtted ei soovinud äritehingu konfidentsiaalsusele viidates Apple'i makstud summat ametlikult nimetada, oli selleks AFP uudiseagentuuri andmetel 21 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles