Rootslased toetavad juhtide boonuseid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Riksbanken

Kuigi meedia kritiseerib juhtide suuri boonuseid, toetavad rootslased ettevõtete majandustulemustega seotud tasustamissüsteemi, vahendab The Local.


Värske Demoskopi uuringu tulemustele tuginedes kirjutab portaal, et vaid veidi üle veerandi ehk 26 protsenti rootslastest ei toeta tulemustest sõltuvat boonussüsteemi, toetajate hulk ulatub 53 protsendini küsitletutest.

«Vaidlustest jääb mulje, et boonuseid ja suuri kompensatsioonipakette ei toeta keegi. Tegelikult tahavad inimesed näha selget seost ettevõtte tulemuste ja juhi kompensatsioonipaketi vahel,» lausus uuringu läbi viinud Dermoskopi juht Anders Lindholm.

Uuring näitab, et sportlaste, muusikute, ärimeeste, füüsilisest isikust ettevõtjate ja firmajuhtide seas hinnati füüsilisest isikust ettevõtjaid kõige rohkem kõrge palga vääriliseks. Nii arvas 80 protsenti küsitletutest, et nende kõrge palk on positiivne.

Ettevõtete juhtide kõrgeid palkasid ning boonuseid hindasid 75 protsenti küsitletutest negatiivseks ilminguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles