Padar: nõukogu peab juhtide ülemaksmist vältima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto juht Aivar Lepp.
Eesti Loto juht Aivar Lepp. Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Ivari Padar ütles, et tulenevalt meie majanduse olukorrast peavad kulude kokkuhoiuga täna kindlasti arvestama ka riigile kuuluvad äriühingud ja nõukogu peab jälgima, et ei toimuks tippjuhtide ülemaksmist.


«Riigile kuuluvate äriühingute juhtide palgad on ennekõike ettevõtete nõukogude pädevuses. Nende ülesandeks on tagada, et riigiettevõte oleks väga hästi juhitud ning samal ajal ei toimuks juhtide ülemaksmist,» lausus Padar.



Ta lisas, et riigi äriühingute tippjuhtide palku saab ja tuleb võrrelda erasektori samaväärsete äriühingute juhtide palkadega. «Oma roll palkade kujundamisel on loomulikult ka vastutaval ministril, kelle haldusalas vastav riigi äriühing tegutseb,» nentis ta.



Rahandusministeeriumi haldusalasse kuulub Riigi Kinnisvara Aktsiaselts, mille nõukogu on Padari sõnul juba langetanud 2009. aasta kohta palku puudutavad otsused, mille mõjul tulevad ettevõtte juhtide sissetulekud tänavu väiksemad kui läinud aastal.



Palgaküsimusi on arutatud ka teise riigile kuuluva ja rahandusministeeriumi valitsemisalas oleva äriühingu - Eesti Loto nõukogu esimehega. Peatselt toimub Eesti Loto nõukogu koosolek, mis peaks samuti muutma ettevõtte palgapoliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles