Rõivas: Eesti peaks olema Kreeka suhtes nõudlikum

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija Kreeka lipuga
Protestija Kreeka lipuga Foto: SCANPIX

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul on Kreeka laenuprogrammi täimisel murettekitavaid küsitavusi ja programmi täitmise suhtes tuleks olla nõudlikum.

«Komisjon avaldas muret Kreeka kärbete ja reformide piisavuse ja õigeaegsuse üle. Me leiame, et Eesti peaks olema kõige järjekindlam Kreeka laenuprogrammi täitmist nõudev riik, ja me toetame siin ka meie rahandusministrit seda seisukohta väljendama,» ütles Rõivas.

Rõivase sõnul peaks Eesti olema üks nendest riikidest, mis innustaks Euroopa Komisjoni, IMFi ja Euroopa Keskpanka ehk troikat printsipiaalsusele ja nõudlikkusele.

«On ühelt poolt arusaadav, et kui üldine majanduskeskkond Euroopas on võrreldes programmi koostamise ajaga halvenenud, siis võib Kreekal tekkida objektiivseid raskusi näiteks erastamisprogrammi täitmisega, sest vara väärtus ebakindlatel aegadel objektiivsetel põhjustel väheneb, samas on teiselt poolt raske mõista seda, kui Kreeka ei suuda kokkulepitud ajaks võtta vastu reformiseaduseid või teha olulisi otsuseid. Me jälgime kindlasti tähelepanuga ka sel pühapäeval toimuvat Kreeka 2013. aasta eelarve hääletust. Eelarve vastuvõtmine on üks tingimusi järgmise väljamakse tegemisel,» lausus Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles