IRL: tasuta ühistranport tõstab teiste avalike teenuste hinda

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi kõneisiku väitel on tasuta ühistransport kahe teraga mõõk.
IRLi kõneisiku väitel on tasuta ühistransport kahe teraga mõõk. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni kõneisik Andres Luus võrdles järgmisest aastast kehtestatav tasuta ühistransporti kahe teraga mõõgaga, mis toob kaasa hinnatõusu muudes linna pakutavates avalikes teenustes.

«Linnavalitsuse lubadus pakkuda järgmisest aastast tasuta ühistransporti kõigile tallinlastele tähendab ligi 15 miljoni euro suurust auku linnakassas, mida hakatakse täitma teiste valdkondade arvelt. Üheks esimeseks ohvriks on linnavalitsus toonud Tallinna ujulad ja spordisaalid, mille hindu tõstetakse järgmisest aastast 10 protsenti. Kindlasti ei jää see ainsaks valdkonnaks, sest sportimisvõimaluste tagamine kokku oma mahult on ligi viis korda väiksem kui tasuta ühistranspordist saamata jääv piletitulu,» ütles Luus.

Luusi sõnul on ta kindel, et taolisi hinnatõusu ja kokkuhoiumeetmeid kohtab veel mitmeski valdkonnas.  «Esimeseks ohvriks otsustati tuua linlaste sportimisvõimalused ja tervis, mida tabas 10-protsendine hinnatõus. Võib vaid oletada, millises valdkonnas ja millises mahus on oodata järgmist hinnatõusu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles