Rõivas: miks peab riik nii soodsa eluasemelaenu intressiga tulumaksu tagastama?

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakondlane, riigikogu rahanduskomisjoni liige Taavi Rõivas avaldas täna toimuval rahvusvahelisel kinnisvarakonverentsil arusaamatust, miks riik maksab praeguse odava eluasemelaenu intressi juures intressidelt tulumaksu tagasi.

Rõivas teatas, et tema kodulaenuintress on alla ühe protsendi ning vihjas, et nii madala määraga ei peaks riik intressilt tulumaksu igal aasta tagasi maksma.

«Kriisi peamiseks põhjuseks on liiga lahked poliitikud. Need, kes on aastate või aastakümnete jooksul andnud järele ahvatlusele teha maksumaksjate raha eest nii palju kui head kui võimalik ja rohkemgi veel,» sõnas poliitik.

Reformierakondlane ütles, et ei kutsuks eurokriisi selle nimega vaid hoopis Euroopa sotsiaalse heaoluriigi kriisiks.

Tulumaksutagastus eluasemeintressidelt on poliitikutel tihti pinnuks silmas olnud ning selle soodustuse kaotamist on ka mitu korda arutatud. Et see oleks aga väga ebapopulaarne otsus, pole seda veel tehtud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles