Unt: ettevõtjad on muutunud ebakindlamaks

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB juhatuse esimees Riho Unt.
SEB juhatuse esimees Riho Unt. Foto: Margus Ansu

SEB Panga juht Riho Unt märkis täna toimuva rahvusvahelise kinnisvarakonverentsi avakõnes, et kohtudes erinevate ettevõtjatega on ta hakanud märkama rohkem ebakindlust kui aasta alguses.

«Põhiline mure on tekkinud sellest, et kui Euroopas aset leidnud ebakindlus on üsna kaua püsinud Põhja valli taga, siis esimeses ja teises kvartalis jõudis ebakindlus ka Rootsi ja Soome. Mõlema majandusnäitajad pole enam nii tugevad, kui olid varem,» sõnas Unt.

«Kui meie tootjad lähevad Rootsi või Soome partneri juurde ja küsivad plaane, siis on tagasiside, et plaanid on ebakindlad. Öeldakse, et võib-olla ostame sama palju kui eelmine aasta, võib-olla vähem,» jätkas pangajuht.

Unt lisas, et on kohanud ettevõtjaid, kes ei räägi enam laiendamisest, vaid hoopis sellest, et tuleval aastal peab ehk mõnest töötajast loobuma. «See on muutus, mis on toimunud üle suve,» märkis ta ettevõtjate kindlustunde kohta.

Pangajuht täpsustas, et SEB ei prognoosi siiski suurt tagasilööki tulevaks aastaks, kuid üldine kindlustunne, peamiselt tootjate osas, langeb. «See võib tähendada, et nii mõnigi laienemisplaan, mis täna paberil, ei pruugi lähitulevikus realiseeruda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles