Lennujaama juht: koondamine on tõenäoline

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Estonian Airi probleemide tõttu on Tallinna Lennujaam tōenäoliselt sunnitud koondama oma tütarfirma töötajaid ning külmutab samas ka uue terminali ehituse.

«Koondamiste toimumine on täna kahjuks tõenäolisem kui toimumata jäämine. Millal ja kui palju koondatakse, ei tea praegu samuti - see selgub siis, kui teame täpsemalt, mil moel Estonian Air edasi tegutseb,» ütles lennujaama juht Rein Loik E24-le.

Loik lisas, et samuti ei alustata tuleval aastal uue terminali ehitusega. «Olemasolev reisiterminal on ette nähtud 2,3 miljonile reisijale aastas, ehitame siis, kui näeme, et reisijate arv tõotab jälle selle lähedale tõusta,» sõnas Loik.

Ta lisas, et kuna terminali projekt ja valmisolek ehitada on olemas, saaks otsuse sündimisel ehituse lõpule viia poole aastaga. 

Möödunud nädalal teatas Estonian Airi nõukogu, et vähendab drastiliselt sihtkohtade arvu, mis omakorda viib lennukite ja töötajate vähendamiseni.

Sel talvehooajal on lende vähendanud ka Iiri firma Ryanair. Mõlema koostoimel hakkab langema ka Tallinna Lennujaama läbivate reisijate arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles