Obama võit tõi USA pankadele 37-miljardise börsiväärtuse languse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA analüütikud ütlevad, et Mitt Romney võit presidendivalimistel oleks pankadele paremini mõjunud, kuid Barack Obama võit tähendas USA suurimatele pankade börsiväärtuse kahanemist 37 miljardi dollari võrra, kirjutab Wall Street Journal.

Näiteks Bank of America aktsia langes 7,14 protsenti.

Üldiselt valitseb börsidel pärast USA presidendivalimisi optimistlik meeleolu, kuid seekord on läinud teisiti. Turud pelgavad, et Obama viib ellu oma lubaduse ja karmistab tunduvalt finantsreegleid. Ja nagu ütles Barclaysi aktsiastrateeg Barry Knapp on nüüd kasvanud tõenäosus 30 protsendilt 50 protsendile, et uuest aastast jõustuvad USA riigieelarve sundkärped. Kõik see teeb pangasektori rahutuks.

«Ma imestan, et S&P kukkus ainult 30 punkti. Turg pidanuks kukkuma 50 protsenti. Pean Obama tagasivalimist katastroofiks nii majandusele kui USA-le. Aga ma ei arva ka, et Romney oleks olnud eriti parem valik,» ütles tuntud USA investor Marc Farber Bloomberg TV-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles