Siemens loodab 2014. aasta lõpuks kokku hoida 6 miljardit eurot

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siemens.
Siemens. Foto: SCANPIX

Siemens AG loodab ülejärgmise finantsaasta lõpuks globaalses konkurentsis püsimise eesmärgil kokku hoida 6 miljardit eurot, mis on tunduvalt suurem summa, kui analüütikud on varasemalt prognoosinud.

Saksamaa kõige väärtuslikum ettevõte plaanib lähiaastatel keskenduda oma kõige kasumlikumatele äridele ning ühtlasi ka kärpida kõikide üksuste kulusid, kirjutab Reuters.

Kuigi Siemensi juht Peter Loescher on suutnud kontserni viimase aastaga käivet ja kasumit suurendada, pole investeeringud suutnud kasvuga sammu pidada.

Ka on  konkurendid ABB ja Philips kärbeplaanide tööle rakendamisega saanud juba tuntava edumaa.

Siemensi finantsaasta neljanda kvartali kasum vähenes peamiselt uute Iraani sanktsioonide tõttu kahe protsendi võrra 1,48 miljardi euroni.

Samas ületas kasuminumber 140 miljoni euroga analüütikute ootusi, seda peamiselt tänu otsusele, mille kohaselt Siemens ei kandnud maha kahjumis olevat päikeseenergiaseadmete üksust, vaid pani selle hoopis müüki.

Siemens ennustab oma 2013. aasta septembris lõppeva finantsaasta kasumiks 4,5 -5,0 miljardit eurot, lõppenud finantsaastal teeniti 5,18 miljardit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles