Saku õlletehase juht: 500-eurose palgaga saab hooajatöölise suveks

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehase juht Margus Kastein tänavu kevadel majanduskonverentsil «Tuulelohe lend 2012».
Saku Õlletehase juht Margus Kastein tänavu kevadel majanduskonverentsil «Tuulelohe lend 2012». Foto: Peeter Langovits

Saku õlletehase juht Margus Kastein ütles, et kõige madalamad palgad ettevõttes algavad 500 eurost ja selle raha eest saab hooajatöölise suveks. Tähtajatu lepinguga tööliste «hind» aga algab 600 eurost kuus.

Kastein ütles, et palgasurve on suur ja ettevõte vaatab ka igal aastal oma töötajate palgad üle. Järgmise aasta eelarvesse plaanib ettevõte 3 protsenti tööjõukulude kasvu, kuid see ei tähenda, et kõigil automaatselt palk tõuseb.

«Alla 500 euro me kindlasti töötajaid ei leia, sest meil on juba tootmise eripärast tulenevalt raske töö, samuti on see vahetustega,» rääkis Kastein. Sel aastal on ettevõte võtnud juurde ca 50 uut inimest, kellest umbes pooled olid enne töötud. «Muidugi näeme me ka pidevalt neid töötuid, kes ei taha tegelikult tööle hakata. Ega kõik ei ole sündinud töötegemiseks. Ettevõtjana on mul paks nahk ja mind ei üllata, kui inimene tuleb tööle, ütleb küll, et tahab tööd, teeb 2 päeva ja rohkem ei tule. Ma arvan, et need inimesed ei tea ise ka täpselt, mida nad tahavad, karjääritegemine ja elu planeerimine on neile võõras teema. Aga ma ei stressa selle pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles