Apple on kaotanud üle viiendiku oma väärtusest

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i asepresident Phil Schiller tutvustas uut tahvelarvutit iPad Mini 23. oktoobril.
Apple'i asepresident Phil Schiller tutvustas uut tahvelarvutit iPad Mini 23. oktoobril. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AFP

Alates septembrist, mil Apple’i aktsia hind kerkis ajaloo kõrgemale tasemele, on see tänaseks kaotanud enam kui viiendiku oma väärtusest.

Pärast mobiiltelefoni iPhone turuletoomist on investorid hakanud muretsema Apple’i võimes toota klientide vajaduste rahuldamiseks piisavalt uusi telefone. Ettevaatlikud ollakse ka muudatuste suhtes ettevõtte tippjuhtkonnas ning kompanii võimes säilitada kasumi senine kasv.

Eile, kui USA aktsiaturud kukkusid üle kahe protsendi, kaotas Apple’i aktsia 3,8 protsenti oma väärtusest viie kuu madalaimale tasemele 558 dollarini. Oma rekordtaseme, 705,07 dollariga võrreldes on väärtpaber kaotanud 21 protsenti oma väärtusest, mis on suurim langus alates nelja aasta tagusest, mil maailmas valitses finantskriis.

Eile hoiatas Apple’ile mobiiltelefone ja teisi seadmeid tootev Taivani kompanii Foxconn, et ei suuda nõudmise rahuldamiseks teha neid piisaval hulgal.

«iPhone’e pole teha lihtne,» ütles Reutersile ettevõtte nõukogu esimees Terry Gou. «Me oleme hädas tohutu nõudmise rahuldamisega,» lisas ta.

Apple ise kinnitas, et ettevõte ei suuda teha ka piisaval hulgal tahvelarvuteid iPad Minisid, mis müüdi esimese nädalavahetusega ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles