Ajujahi edukaim «vilistlane» on paate tootev Boatart

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujahi Aasta Areneja Boatart.
Ajujahi Aasta Areneja Boatart. Foto: EAS

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eelmise hooaja vilistlastest enim edusamme teinud ettevõtteks valiti delfiinikujulise rahvapaadi välja töötanud firma Boatart. Tunnustusega kaasnes 10 000 eurot toetusraha ettevõtte edasiarendamiseks.

Teise koha ja 5000 eurot pälvis žüriilt lastele isikustatud kleepse pakkuv veebilahendus minukleeps.ee ning kolmanda koha ja 2000 eurot sai lihtne grillsöelahendus Grillcube, kes tuli ka kevadisel Ajujahil teiseks.

Kümme möödunud hooaja finalisti said kõik teha žüriile 5-minutise esitluse, mille käigus tutvustati, kuidas on ettevõte pärast Ajujahi finaali edasi arenenud ja milliseid eesmärke täitnud. Žürii võttis otsustamisel arvesse nii ettevõtete edusamme pärast konkursi lõppu kui ka arengut alates ettevõtte loomisest.

 «Rõõm oli tõdeda, et kõik kümme osalejat on viimase poole aastaga tõsist tööd teinud, oma ideid edasi arendanud ja juba ka kliente leidnud. Samas polnud keegi kevadel püstitatud eesmärke veel täielikult saavutanud, seega arutelu žüriis tekkis,» kommenteeris Ajujahi žürii liige, EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev. «Meie hinnangul on Boatart kõige kaugemale jõudnud – kevadel finaalis prototüüpi esitlenud ettevõte on valmis saanud reaalse toote, mida juba esitleti Põhja-Euroopa olulisimal paadimessil Hanseboot, samuti on neil ette näidata esimesed ostjad.» 

Esitlusel osalesid Ajujahi viimasel hooajal teiseks tulnud lihtsa grillsöelahenduse pakkuja Grillcube, lastehoiuteenuse vahendaja Look4Care/lastehoid.net, lasteriietele märgistust pakkuv veebipood minukleeps.ee, Ajujahi eelmise hooaja kolmas, kohalike soovitustel põhinev veebilahendus Like a Local Guide, lihtsat raamatupidamislahendust pakkuv Margn, moodulmööblit valmistav Out of Box, retseptidega varustatud toidukraami koju toov toidukott.ee (end. Pille toidukott), kolmerattalisi tõukerattaid tootev Raybike, nutiseadme abil terviseseisundi jälgimist pakkuv syda.me (end. helthiest.mobi) ja delfiinist inspireeritud rahvapaati tootev Boatart (end. Dolphin).

Vaata galeriid Ajujahi Aasta Areneja valimisest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles