Rahanduskomisjon hääletas kõik riigieelarve muudatusettepanekud maha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigikogu rahanduskomisjon hääletas oma tänasel istungil maha kõik 100 järgmise aasta riigieelarve eelnõule tehtud muudatusettepanekut.

Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester ütles, et paljud ettepanekud olid vastuolus riigieelarve baasseadusega, näiteks nimetati neis katteallikana tulusid, mida kehtiv õigus ette ei näe.

Teine põhjus, miks muudatusettepanekuid ei toetatud, seisnes Sesteri sõnul selles, et katteallikaina olid ette nähtud maksutõusud nii üksikisikuile kui ka ettevõtjaile. «Valitsuskoalitsioon soovib täna pigem maksukoormust alandada, seda nii tööjõu- kui ka ettevõtlusmakse vähendades, et inimestele jääks kätte rohkem raha,» ütles ta.

Rahanduskomisjon tegi eelnõus ühe muudatuse, millega tehakse peamiselt tehnilisi täpsustusi ministeeriumide valitsemisalades.

Komisjon otsustas saata riigieelarve eelnõu riigikogu täiskokku teisele lugemisele 14. novembril ja ootab muudatusettepanekuid eelnõu kolmandaks lugemiseks 28. novembriks.

Lisaks otsustas rahanduskomisjon saata 14. novembril riigikogu täiskokku esimesele lugemisele valitsuse algatatud  maamaksuseaduse ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on tõsta kohaliku omavalitsuse üksusele laekuvat tulumaksu ulatuses, mis kataks maamaksuvabastuse tõttu kohaliku omavalitsuse üksustel saamata jääva tulu. Eelnõuga tehtavate muudatustega suurendatakse alates 1. jaanuarist 2013 kohaliku omavalitsuse üksustele laekuva tulumaksu osa 0,17 protsendipunkti võrra 11,57 protsendini ja alates 1. jaanuarist 2014. 0,03 protsendipunkti võrra 11,60 protsendini.

Lisaks vabastatakse riik maamaksu tasumisest ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega maa eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles