Kolmandas kvartalis olid loetavamad ajalehed Postimees, Õhtuleht ja Maaleht

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees ja Eesti Päevaleht kõik paberlehe lugusid veebis enam ei avalda.
Postimees ja Eesti Päevaleht kõik paberlehe lugusid veebis enam ei avalda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Meediaorganisatsioonide Liidu poolt tellitud Eesti lugejauuringu andmeil olid tänavu kolmandas kvartalis 15–74-aastase elanikkonna seas kolm kõige loetavamat väljaannet Postimees, Õhtuleht ja Maaleht.

Esikohal oli jätkuvalt Postimees 204 000 lugejaga, mis moodustab 18 protsenti kogu elanikkonnast. Teisel kohal asus Õhtuleht 177 000 lugejaga, kolmandale kohale tõusnud Maalehte lugesid hinnanguliselt 127 000 inimest.

Eesti Päevalehe lugejaskond on langenud alla 100 000 piiri, seda loeb 8,3 protsenti elanikkonnast ehk 94 000 inimest, viiendal kohal on nädalaleht Eesti Ekspress 85 000 lugejaga.

Esikümnesse mahtusid kolmandas kvartalis veel Kroonika, Linnaleht, Kodu ja Aed, MK Estonija ja Eesti Naine.

Eesti Lugejauuringu eesmärk on mõõta igas kvartalis trükimeedia väljaannete lugejaskonda Eesti elanike seas, kes on üle 15-aastased alalised elanikud. Eesti Lugejauuringu raames küsitles Turu-uuringute AS kolmandas kvartalis 2200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles