Tallinna korteritehingute arv ja väärtus on aastaga hüppeliselt tõusnud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara müügitehing.
Kinnisvara müügitehing. Foto: SCANPIX

Tallinna korterite kinnisvaratehingute arv kasvas oktoobris mullu sama ajaga võrreldes 22 ning kogumaksumus 17,5 protsenti, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

Oktoobris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 926 ostu-müügitehingut, mis on samal tasemel kui septembris. Aastatagusega võrreldes oli tehingute arv tänavu 15 ning kogumaksumus 24 protsenti kõrgem.

Korteritega tehti oktoobris 659 tehingut, mis on kaks protsenti enam kui septembris. Ka korteritehingute kogumaksumus kasvas kuuga kaks protsenti, 40,8 miljonini. Keskmine korteri ruutmeeter maksis oktoobris Tallinnas 1102 eurot. Kalleim korter müüdi 296 000 ja odavaim 2956 euro eest.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas oktoobris 32, mis on kolme võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 953 000 ja odavaim 2000 euro eest.

Oktoobris müüdi Tallinnas 22 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on seitsme võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim krunt võõrandati 462 000 ja odavaim 500 euro eest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on turg üldiselt rahulik, kuid inimestel on julgust ja võimalusi endale kodu soetada või sobivama vastu vahetada.

«Üldise kindlustunde ja investeerimisvõime indikaatorina võib vaadata ka nõudlust pindade vastu, mis sobivad kohvikuteks – neid on viimase aastaga avatud Tallinnas kümneid,» ütles Vahter ja lisas, et enamik sellistest ettevõtmistest on tublid pereärid, mis loovad uusi töökohti väikesest käibest hoolimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles