Anonymous lubab täna alustada massiliste jälgimissüsteemide vastaste rünnakutega

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anonymous

«Häktivistirühmituse» Anonymous Twitteri kontol teatati, et täna alustatakse massiliste küberrünnakutega seoses 5. novembril tähistatava Guy Fawkesi päevaga.

CNETi andmetel keskendutakse tänase rünnaku puhul inimeste jälgimise ja nende vabaduse piiramisega seotud ettevõtetele ja organisatsioonidele.

Väidetavalt on juba sisse murtud Paypali, Symanteci ja Austraalia valitsuse infosüsteemidesse, omandades sellega konfidentsiaalset kasutajaid ja töötajaid puudutavat informatsiooni. Osa hangitud teabest on postitatud erinevatesse keskkondadesse nagu näiteks Pastebin.

Põhilise sihtmärgina nähakse siiski Trapwire'i ja Indecti nime kandvaid jälgimissüsteeme, mille tegevust loodetakse takistada ning võimalusel ka kahjustada.

Samas on erinevates meediakanalites läbi käinud ka Facebooki-vastane operatsiooni võimalikkus, Mashable'i andmetel kasutatakse selleks ka muid, võimsamaid vahendeid kui Anonymous'ile iseloomulik serverite ülekoormamise rünnak, üritades jälile saada sellele, kui suurt infohulka suhtlusvõrgustik tegelikult kasutajate kohta kogub ning kuidas seda kasutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles