Merkel: eurotsooni võlakriis kestab veel vähemalt viis aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel
Saksa kantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ütles laupäeval, et eurotsooni tabanud võlakriisist üle saamiseks kulub «viis aastat või veel rohkem».

Merkeli sõnul on Euroopa õigel teel kriisi ületamiseks, kuid «kui keegi arvab, et seda (olukorda) saab parandada ühe või kahe aastaga, siis ta eksib».

Saksa valitsusjuht ütles oma kristlike demokraatide piirkondlikul parteiüritusel Sternbergis, et saabunud on aeg olla järeleandmatu, sest muidu ei suuda Euroopa rahvusvahelisi investeeringuid ligi meelitada.

«Me peame hoidma hinge kinni veel viis aastat või rohkemgi,» ütles Merkel. «Paljud investorid ei usu, et me suudame Euroopas oma lubadusi täita. Me peame näitama järeleandmatust, et veenda maailma, et Euroopasse on kasulik investeerida.»

Merkel kavatseb enne 24.-25. novembrile kavandatud Euroopa Liidu tippkohtumist pidada kõnelusi mitme Euroopa liidriga.

Järgmisel kolmapäeval esineb ta Euroopa Parlamendis ning peab seejärel kõnelusi Briti peaministri David Cameroniga. 12. novembril väisab Saksa valitsusjuht Portugali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles