Ekspress Grupp kahekordistas kasumit

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik. Foto: Peeter Langovits

Meediakontserni Ekspress Grupp kolmanda kvartali puhaskasum oli 263 000 eurot, kasvades mulluse 118 000 euroga võrreldes 2,2 korda.

Grupi käive oli kolmandas kvartalis 43,3 miljonit eurot, mida on viis protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Kontserni kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli kolmandas kvartalis 5,6 miljonit eurot, mis on 13 protsenti parem võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga. EBITDA on aruandes välja toodud ilma Eesti Päevalehe soetamisega kaasnenud erakorralise tuluta. 2011. aasta esimeses kvartalis soetas kontsern täiendava 50-protsendilise osaluse Eesti Päevalehe AS-s.

Kasvu on ettevõtte väitel näidanud pea kõik segmendid. Online-meedia kasumi tootmise võime on aastaga kasvanud 63 protsenti, perioodiliste väljaannete puhul 21 protsenti. Online-meedia segmendis on üheksa kuu kasumi teenimise võimelt suurima kasvu teinud Delfi Eesti, kasvatades kasumit 350 protsenti. Delfi Läti on jäänud samale tasemele ning Delfi Leedu kasum tõusis 132 protsenti.

Perioodiliste väljaannete segmendis on AS Eesti Ajalehed ja OÜ Hea Lugu suutnud tegevuse kasumlikuks pöörata ning teenida üheksa kuuga 398 000 eurot kasumit varasema 18 000 euro suuruse kahjumi asemel. Samuti on kasumit kasvatanud AS SL Õhtuleht. Ajakirjade kirjastused nii Leedus kui Eestis on eelmise aasta tasemele alla jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles