Lugeja küsib: kuidas olla kindel, et rohelise elektri valijale ei tule ühtki elektroni põlevkivielektrit?

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastuvenergia.
Taastuvenergia. Foto: Toomas Huik

E24 lugeja küsis, kuidas ta saab olla kindel selles, et valides rohelise elektri paketi, ei saa ta kindlasti ühtegi elektroni, mis on tulnud põlevkivijaamast? Vastab Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.
 

Elekter meie juhtmetes on ikka samasugune, olgu ta toodetud Eestis või mujal, põlevkivist või tuuleenergiast.

Eesti Energia toodab elektrienergiat Eestis. Kuna oleme Eesti suurim elektritootja, tuleb meil avatud turu reeglite järgi müüa kogu toodetud elekter börsile. Elektrimüüjana tuleb meil seega kogu klientidele müüdava elektri samuti börsilt.

Kui müüme kliendile teatud koguse Rohelist Energiat, siis peame ka avatud elektriturul tagama, et oleme vähemalt samas mahus ise rohelist elektrit tootnud. Kui meie enda rohelise elektri tootmisest ei piisa Rohelise Energia müügiks, siis ostame turult taastuva energia sertifikaate, mis tagavad, et antud kogus on taastuvat elektrit on toodetud mõne teise tootja poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles