EHRL: Estonian Airiga toimuv paneb löögi alla Eesti maine turismisihtkohana

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit leiab, et mitme Estonian Airi liini sulgemine mõjub negatiivselt nii majutusasutuste äritegevusele kui ka riigi mainele.

EHRLi tegevjuht Raigo Triik ütles, et transpordiühenduste olemasolu mõjutab otseselt turismisektori käekäiku. «Inimeste liikuvusest sõltuvatel turismiettevõtetel on raske plaanida oma tegevust, kui puudub kindlustunne lennuühenduste tuleviku osas,» ütles Triik. Tema sõnul muudab ebastabiilsus keeruliseks ka pikaajalise koostöö välispartneritega, mis omakorda ei tule kasuks Eesti kui turismisihtkoha mainele.

Samuti on EHRL mures Tartu-suunaliste lendude sulgemise pärast. «Tartu lendude peatamine on regionaalpoliitiliselt väga lühinägelik samm, see on löök allapoole vööd kogu Lõuna-Eesti ettevõtlusele,» ütles Triik.

EHRL avaldas oma pressiteates lootust, et rahvusliku lennufirma uut strateegiat koostades arvestatakse ka turismisektori huvide ning regionaalpoliitiliste mõjudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles