Helenius: kõik teadsime, et Estonian Airi eesmärkide saavutamine on raske

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimispankur Joakim Helenius
Investeerimispankur Joakim Helenius Foto: Liis Treimann

Estonian Airi eelmine nõukogu esimees, praegune nõukogu liige Joakim Helenius märkis, et nii juhatusele kui ka nõukogule oli selge, et valitsuse seatud eesmärk suurendada sihtkohtade arvu ja teenida selle juures ka kasumit, on äärmiselt raske.

«Kui me Tero välja valisime, oli tal väga ha maine. Ta oli olnud lennunduskonsultant, töötanud mitmete firmade heaks. Temast räägiti hästi. Üldine tunne oli, et Tero on inimene, kes suudab saavutada Estonian Airi eesmärgid,» sõnas Helenius E24-le.

Heleniuse sõnul oli kõigile selge, et sihtkohtade arvu suurendamine ja kasumi teenimine ei saa lihtne olema, ent see tegevusprogramm oli juba sisse kirjutatud valitsuse koalitsioonilepingus.

«Kui strateegia juhatuse poolt nõukogule esitati, kinnitati ja valitsusele esitati, oli eeldus, et kahjum saab olema tunduvalt väiksem, kui nüüdseks selgunud on,» lisas investeerimispankur. Tema sõnul oli oodatust suurem kahjum muuhulgas ka põhjustatud «juhatuse kontrolli all mitte olevatest kuludest, nagu kutuse hind» ning sellest, et piletite hinnad olid prognoositust vaiksemad, kuna konkurentsiolukord ei lubanud rohkem kusida.

«Lõpptulem oli kõrge kulu ja väiksem sissetulek kui prognoositi.»

Küsimusele, kas Helenius tunneb ka vastutust, kuna just tema valvekorral valiti Taskila firmajuhiks, märkis mees, et kindlasti tunnevad kõik inimesed end sellises olukorras halvasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles