Eesti valiti OECD järgmise ministrite kohtumise kaaseesistujaks

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kokk.
Marten Kokk. Foto: Raigo Pajula

Eesti on järgmise aasta mais Pariisis toimuval OECD liikmesriikide ministrite kohtumisel üks kahest kaaseesistujaks. «Kaaseesistujaks valimine on märk sellest, et teised organisatsiooni liikmesriigid usaldavad meid,» ütles Marten Kokk, kes on Eesti suursaadik OECD juures.

OECD liikmesriikide ministrite kohtumine ehk ministeriaal on organisatsiooni aasta kõige olulisem sündmus, mida saadab üle maailma kõrgendatud avalikkuse huvi. Ministeriaal teeb kokkuvõtteid kogu organisatsiooni tööst möödunud aasta vältel.

Ministeriaali juhatab üks liikmesriikidest ja teda abistavad kaks kaaseesistujat, kes konsensuslikult liikmesriikide poolt välja valitakse. 2013. aastal on OECD ministrite kohtumise eesistujaks Norra ning kaaseesistujateks Eesti ja Austraalia.

«Sisuliselt tähendab see seda, et ministeriaali eesistujad ja kaaseesistujad suunavad organisatsiooni tööd terve aasta vältel. Lisaks suurendab see märkimisväärselt Eesti nähtavust OECD liikmesriigina. Samuti suurendab kaaseesistujaks olemine Eesti võimalust kaasa rääkida meile olulistes maailmamajandust ja OECDd kui organisatsiooni puudutavates küsimustes. Näiteks on hiljuti liitumistaotluse esitanud ka Läti ja Leedu, kelle liitumist Eesti igati toetab,» rääkis Kokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles